Ζιμπάμπουε: Ο Μουγκάμπε παραμένει «εκ παραδρομής» πρόεδρος, για πολλούς πολιτικούς

Δημοσιεύθηκε December 16, 2017. >> Κόσμος  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε καθαιρέθηκε από πρόεδρος της Ζιμπάμπουε αλλά ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος δυσκολεύονται ακόμη να σταματήσουν να αναφέρουν το όνομα του ηγέτη τους που κυριάρχησε την πολιτική ζωή της χώρας επί 37 χρόνια.

Δύο υπουργοί ήρθαν σε δύσκολη θέση σήμερα, στο συνέδριο του κόμματος, όταν χρησιμοποίησαν εκ παραδρομής το όνομα του Μουγκάμπε αντί για εκείνο του Έμερσον Μνανγκάγκουα, του ανθρώπου που πήρε τη θέση του μετά το αναίμακτο πραξικόπημα του περασμένου μήνα.

Ο υπουργός Ενέργειας και εκπρόσωπος του κόμματος ZANU-PF άρχισε να φωνάζει ρυθμικά το σύνθημα «Εμπρός με τον πρόεδρο Μουγκάμπε», στη γλώσσα Σόνα. Αντιλήφθηκε το λάθος του γρήγορα και αυτοδιορθώθηκε αλλάζοντας το σύνθημα σε «Εμπρός με τον πρόεδρο Μνγκανγκάγκουα».

Ο τελευταίος, που ορκίστηκε πρόεδρος στις 24 Νοεμβρίου, αρχικά καθόταν ανέκφραστος αλλά χαμογέλασε όταν ένας άλλος σύνεδρος του ψιθύρισε κάτι χαμηλόφωνα.

Ο υπουργός Οικονομικών Πάτρικ Τσιναμάσα άρχισε επίσης να μιλάει για τον Μουγκάμπε, αναφέροντάς τον ως υποψήφιο του κόμματος στις επικείμενες προεδρικές εκλογές. Το ZANU-PF έχει προτείνει τον Μνανγκάγκουα ως υποψήφιό του στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2018.

Ο ίδιος ο Μουγκάμπε, που έχει διαγραφεί από το κόμμα, δεν βρισκόταν καν στη Ζιμπάμπουε. Σύμφωνα με κάποιες πηγές έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο στη Σιγκαπούρη για ιατρικές εξετάσεις.

 

Πηγή: www.iefimerida.gr

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Δες και αυτά